Geplaatst op

Wat kosten kippen?

Kippen huren, een kippenhok huren of een broedmachine inclusief alle toebehoren. Er is van alles mogelijk en heel veel van die mogelijkheden hebben we hier online al beschreven. mochten je wensen er toch niet tussen staan neem dan gerust contact met ons op. We maken dan een passend aanbod op maat.

Maar wat kosten kippen houden nu eigenlijk? Het houden van kippen kan redelijk goedkoop zijn. En anders dan andere huisdieren produceren ze voedsel voor u van uw eigen gft afval! U kunt er zelfs voor kiezen de kippeneieren aan uw familie en vrienden te verkopen. Er zijn natuurlijk kosten verbonden aan het aanschaffen van de benodigdheden maar hierna kost het verrassend weinig geld om kippen te houden.

Hieronder een overzicht van de kosten die ongeveer aan het houden van kippen zijn verbonden. Deze kosten zijn gebaseerd op het houden van twee kippen. Afrastering is optioneel, die heeft u misschien niet nodig.

Eenmalige kosten

Product Prijs
 Hok €250 – €1000
 Voer- en drinkbakken €10 – €40
 Afrastering voor kippen * €50 – €100
 Kippen (per kip) €5 – €50 (x2) = €10 – €100
 Totaal (gebaseerd op twee kippen) €320 – €1240

Vaste kosten – voor het houden van twee kippen voor één jaar

Item Price
 Voer (zak 1 x 25kg, voldoende voor één maand voor vier kippen) €8 – €15 (x6) = €48 – €90
 Nestvulling (voor één maand) €3 – €13 (x12) = €36 – €156
 Supplementen gezondheid (wormen, luizenpoeder, tonics*, supplementen*) €60 per jaar
 Totaal €144 – €306

Zoals u in de bovenstaande overzichten kunt zien is het houden van kippen in vergelijking met andere huisdieren relatief goedkoop. Gemiddeld kost het houden van kippen het u € 1005,- euro voor het eerste jaar en daarna tussen de 144 en 306 euro per jaar.

Bij ons huurt u een kippenhok inclusief alle toebehoren vanaf 15 euro per week excl. bezorgkosten. De broedmachine inclusief alles is te huur vanaf € 95,- excl. bezorgkosten.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat: info@huureenkip.nl