Geplaatst op

Huur een Kippenhok met kippen

Waarom kippen huren? Verse eieren uit uw eigen tuin en kippen zijn hartstikke sociaal!
Wist je dat een kip wel 100 gezichten kan onthouden! 

Inclusief:

Kippenhok
3 kriel kippen
Waterbak
Voederbak
Voedsel + bodembedekking
genoeg voor de huurperiode
Gratis WhatsApp ondersteuning

Alles wat je nodig hebt!

FAQ:

Hoe werkt huren?
Stuur ons een berichtje via de mail met je adres gegevens, wij nemen contact op over een gewenste leverdatum. De standaard huur wordt geleverd met kippenhok, 3 kriel kippen, voedsel, bodembedekking, een voerbak, waterbak en alles wat u nodig heeft voor een succesvolle verhuur. Onze instructie over basiszaken en je eigen persoonlijke “WhatsApp hotline” die je kunt appen als je vragen hebt. Klik hier voor het aanvraagformulier

Kan ik het kippenhok en de kippen kopen na de huurovereenkomst?
Ja! Natuurlijk kan dat we verkopen alles van ei tot ei. de prijs is afhankelijk van de huurperiode welke vooraf is gegaan. Maar hier komen we samen wel uit. Eventueel een ander hok dan ons verhuur hok? vraag naar de mogelijkheden van kunststof tot houten kippenhokken!

Hoeveel eieren zullen ze leggen?
Onze standaard verhuur bevat krielkippen, dit  zijn sier kippen, en geen ei producenten. ze leggen ongeveer 160 eieren per jaar. iedere dag dus een verrassing of er een vers ei in het nachthok ligt. 

Waarom zou ik kippen houden?
Je weet dit misschien niet, maar kippen hebben geweldige persoonlijkheden. Ze zullen komen wanneer ze geroepen worden, je kunt ze oppakken, je kunt ze laten wiegen op je schoot en je volgen in de tuin terwijl je aan het tuinieren bent. Het zijn ook natuurlijke GFT bakken! Ze zullen al je ongewenste tafelresten veranderen in heerlijke en voedzame eieren. Ze zijn geweldig in ongediertebestrijding als de kippen actief op zoek gaan naar spinnen, bijen, kevers, en zelfs teken!

Zijn kippen luidruchtig?
De mannelijke kip (haan) is de enige luidruchtige van het stel en die leveren we niet standaard. We verhuren in beginsel alleen de hennen en ze zijn erg stil en maken alleen lawaai wanneer ze in nood verkeren of na het leggen van een ei. Deze ruis staat bekend als een “eiersong” en duurt meestal minder dan 10 seconden. Verder maken ze van tijd tot tijd een aardig zacht kakelend geluid waarvan ons is verteld dat het eigenlijk een beetje therapeutisch is.

Kunnen de kippen met andere huisdieren gecombineerd worden?
Ja, Ten eerste hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw kat een probleem is voor de kippen. De kippen zijn te groot voor de kat, wij hebben het in ieder geval nog nooit meegemaakt.

Voor honden hangt het af van hun individuele persoonlijkheid. Sommige honden kunnen gelijk met de hennen overweg, terwijl de meesten ongeveer een week training nodig hebben om zich comfortabel genoeg te voelen om de tuin zonder toezicht met de kippen te delen. Een select aantal duurt langer dan een week.

We adviseren daarom de kippen niet zonder toezicht los te laten lopen, tot de hond de kippen accepteert.

Lopen de kippen niet weg?
Nee. De meeste kippen blijven ten allen tijde binnen 25 meter van het kippenhok, ook als je geen hek hebt. Zeer zelden zullen ze ronddwalen en als ze dat doen, komen ze altijd terug naar het hok om op stok te gaan. 

Stinken kippen?
Nee. Zolang je hun hok een keer per week verschoont en het hok indien mogelijk om de 4-5 dagen verplaatst of onder het hok schoonmaakt, ruik je niets. We gebruiken bodembedekking  dat het vocht opneemt, en bedekt zodat de geur niet vrijkomt.

Wat als ik op vakantie ga?
Onze hokken hebben een binnen gedeelte en een buitendeel (de ren) waarmee de kippen op gras kunnen pikken, insecten kunnen eten, kunnen genieten van de zon en frisse lucht terwijl ze volledig worden beschermd tegen roofdieren. Met 3 kippen duurt het ongeveer 3 dagen tot de voerbak leeg is en de waterbak ook. De 2 andere klusjes zijn het 1 x per week schoonmaken van het beddengoed en eventueel het verplaatsen van het kippenhok eenmaal per week. Je kunt een weekend weggaan zonder je zorgen te maken over de kippen en de eieren zullen er zijn als je terugkomt. Als u meer dan een weekend weg bent, kunt u uw buurman vragen de kippen te controleren en hun drinkbak te vullen in ruil voor eieren.