Geplaatst op

Iedereen een kip met HuureenKip.nl

Huur een kip wil het makkelijker maken om kippen te houden in de stad, dorp of woonwijk, want dat is duurzaam en gezellig. Bedrijven en particulieren kunnen voor hun eiervoorziening een kippenhok, compleet met kippen en alle benodigdheden, huren.

Wat we gemiddeld per persoon aan etensresten en keukenafval weggooien, is genoeg voor een kip om van te leven. Maar ondertussen kopen we eieren in de supermarkt en gaan we met de kinderen naar de kinderboerderij. Voedselverspilling is ons een doorn in het oog. Dat kan anders vinden wij. Daarom verzorgen wij alles voor het houden van kippen. Van een hok tot medische zorg en van een handleiding + whatsapp ondersteuning. Op die manier willen we de afvalberg te verkleinen, verse eieren produceren en ook vinden we het wel zo gezellig, een paar rondscharrelende kippen. Je kunt een kip ook in de stad namelijk een hartstikke fijn en diervriendelijk leven bieden. Ons doel is het om houden van kippen tot een eitje te maken: in de tuin, op het terras en aan de straat. Huishoudens, kantoren, sportverenigingen, kinderopvangen, basisscholen, horecagelegenheden en noem maar op: iedereen kan een paar kippen in de tuin houden.

Duurzame en gezellige kippen huren

We willen een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de samenleving en tegelijkertijd de afstand tussen platteland en stad verkleinen. We hopen met dit initiatief een bijdrage te kunnen leveren aan de circulaire economie door de voedselketen te verduurzamen en dus in te korten. Bovendien zorgen kippen voor een gezellig component en bevordert ook nog eens de sociale cohesie en is leerzaam voor kinderen. Het kan niet op dus, de voordelen van je eigen kip in de tuin. Je huurt het hok en de kippen worden meegeleverd, overnamen van het hok met kippen is in overleg. Huur bij ons je kippenhok om zo je eigen eieren te produceren.

Stuur een e-mail voor meer informatie of reservering naar: info@huureenkip.nl

Geen tuin maar wil je ons wel ‘financieel’ steunen? Deel onze pagina’s en berichten op social media of Mail naar sponsor@huureenkip.nl